CímlapTevékenységekIskolai pedagógiai munkát segítő asszisztens

Iskolai pedagógiai munkát segítő asszisztens

A kistérségben a gyerekek iskolai teljesítménye a felmérések szerint lényegesen elmarad az országos átlagtól. A hátrányos helyzetű gyerekek szükségleteire hatékonyabban reagáló módszertani fejlesztések egyik eleme az iskolai pedagógiai munkát segítő asszisztensek alkalmazása.

Bevonásukkal lehetőség nyílik a gyerekek szükségleteinek mélyebb megismerésére és megértésére, pedagógiai program megújítására, a tanórai munka minőségének javítására, a gyerek-tanár és család-iskola kapcsolatok erősítésére. Ezáltal az indokolatlan hiányzások száma csökkenthető, a tanulmányi eredmények javíthatók, a nagyarányú lemorzsolódás elkerülhető. Azokban az iskolákban, ahol az iskolai szociális munkás és az asszisztens folyamatosan együttműködik, egymás munkáit erősítik.

Az asszisztensi támogatást igénylő gyerekek, családok azonosítása az osztályfőnökök jelzései, az asszisztens személyes benyomásai, az iskolai szociális munkás, a gyerekjóléti szolgálat munkatársa és a védőnő véleménye alapján történik.

Az érintett családokkal a kapcsolat felvétele, azok tájékoztatása személyes megkeresésen keresztül, az iskolai szociális munkás és a gyermekjóléti szolgálat munkatársaival együttműködve történik.

 

Alkalmazotti létszám:

-          Bátonyterenye, Bartók Béla Általános Iskolai Tagintézmény 2 fő

-          Bátonyterenye, Kossuth Lajos Általános Iskolai Tagintézmény 1 fő

-          Mátraverebély Madách Imre Ált. Iskolai Tagintézmény 1 fő

-          Mátraterenye Móra Ferenc Ált. Iskolai Tagintézmény 1 fő

-          Dorogháza Aba Sámuel Ált. Iskola 1 fő

-          Mátranovák Fekete István Általános Iskolai Tagintézmény 1 fő

 

Az iskolai pedagógiai munkát segítő asszisztensek 2011. január 1-től dolgoznak.

 

Ajánlók

Kiterjesztik a Gyermekszegénység Elleni Programot

Program a gyermekszegénység felszámolására

Ugrás a Gyerekesély oldalra