CímlapTevékenységekGyermekétkeztetés

Gyermekétkeztetés

A tevékenység célja arászoruló gyermekek egészséges testi fejlődésének segítése. A nyári időszakban a rászoruló gyerekek meleg étellel történő ellátásának megszervezése 14 településen, nyári szünidő alatt 70 napon keresztül.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 11/2009. (IV.22) SZMM rendelete lehetővé teszi a nyári időszakra a gyermekétkeztetést a 6-14 éves korosztály számára. A rendeletből adódó lehetőségek kihasználása érdekében a Kistérségi Szociális Központ együttműködésben a települési önkormányzatokkal szervezi a jogszabály alkalmazása szerinti kormányzati források célirányos felhasználását. A kormányzati forrás eljuttatásából kimaradó gyerekek részére a kistérségi projektünk nyújt nyári étkeztetést. Az étkeztetésben részesülők számát a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők száma alapján határoztuk meg.

 

A hosszú távú célok megfogalmazása és feladatok kijelölése mellett fontos a jelenlegi szegénységből eredő hátrányok enyhítése és kompenzálása is, beleértve a táplálkozási hiányokból adódó, a gyerekek egyéni fejlődését korlátozó hátrányok enyhítését.

 

Eddig 420 fő számára van biztosítva a nyári meleg étkezés az általános iskolások körében a jogszabály szerint, a programban 471 gyermek nyári étkeztetése lesz biztosítva.

 

Ajánlók

Kiterjesztik a Gyermekszegénység Elleni Programot

Program a gyermekszegénység felszámolására

Ugrás a Gyerekesély oldalra